vrijdag 25 september 2015

Vosjes voor de herfst

Een hemdje is het topstuk uit de jongens-kleerkast, het mannelijke jurkje als het ware. 
Hoe mooi ze ook zijn, net als jurkjes zijn ze niet echt praktisch voor ravottende kleuters. 
Omdat ik weiger de zonen iedere dag in een t-shirt te hijsen, maar niet wil dat ze er stijfjes bijlopen, vond ik eerder al de ideale tussenoplossing: Theo in tricot. 
Zacht en stijlvol tegelijk; zalig!
Dit zomerhemdje werd al ontelbare keren uit de kast gehaald; tijd nu voor een winterversie.De stof is er eentje uit de collectie van Baba Babywear en komt van Mon Depot. Ik koos de interlock-versie omdat ik dit gemakkelijker te verwerken vind dan tricot. (zeker bij hemdjes) Net zoals bij het zomerhemdje verplaatste ik de schoudernaden en gebruikte paspel als extra accent. De paspel maakte ik uit een stof van Birch met identiek dezelfde kleur als de vosjes. Theo kan ik ondertussen (bijna) naaien op automatische piloot. Zelfs de manchetten, waar ik nu een klein beetje schrik voor had, lukten wonderwel. 
De mouwen zijn wel wat aan de lange kant in vergelijking met de rest van het hemdje en zou ik een volgende keer misschien een paar centimeter inkorten. Ik maakte maatje 110 smal en stikte de rugplooi dicht. Aan de schouders valt het nog een beetje ruim, maar de winter is nog lang en die zonen van mij groeien als kolen. :-)Uit het restje stof kreeg ik nog net een Mini Hudson Pants maatje 2 jaar. Jammergenoeg al te klein voor zoon L, maar ik denk dat mijn metekindje er wel blij mee zal zijn! Patroon hemdje: Zonen 09 - Theo
Patroon broekje: True bias - Mini Hudson Pants
Stof: Mon Depot - Baba vosjes interlock
21 opmerkingen:

 1. Oh ik heb net dezelfde in de kast liggen. Zou ik? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt een prachtig comfyhemdje! Zal hij ongetwijfeld enorm veel plezier aan beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O maar zoooo mooi! Ik verlang al zo lang tot Ernest eindelijk in het patroontje past, maar dat moment is in zicht, gelukkig...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En nu heb ik spijt dat ik dat stofje terug UIT mijn winkelmandje haalde... Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt super mooi! En helemaal waar, een hemdje in tricot komt gewoon vaker uit de kast. Hoog tijd dat ik me er ook eens aan zet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Af tot in de puntje! Echt toppertje, deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi mooi! * vosjestricot kijkt mij smekend aan vanuit de kast *

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kocht dat stofje ook met het oog op de toekomst... deze versie moet ik dus onthouden voor als broer ooit groot genoeg is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Annelies, weeral een toppertje! Super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Héél mooi hemdje. Ik heb hier die vosjesstof in sweaterversie liggen, je doet me zin krijgen om eraan te beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super schoon hemdje. Theo in tricot, die werd al uitgebreid goedgekeurd, met lange mouwen (nog!) niet. Tijd voor actie, da's duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. een heel mooi hemdje voor deze herfst en tof dat je het met je ogen toe gestikt heb,
  dat moet ik nog niet proberen :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen