vrijdag 28 augustus 2015

Watson Bra

De reden dat ik gestart ben met naaien was niet enkel uit ontspanning, maar ook uit noodzaak omdat ik weinig mooie en betaalbare jongenskledij vond.
Voor mezelf ga ik minder snel iets maken, aangezien ik wel heel gemakkelijk mijn goesting vind in de winkels. Er is wel één deel van mijn garderobe die maar weinig vernieuwing krijgt; een deel dat (bijna ;-) ) niemand ziet, maar daarom niet minder belangrijk is: mijn ondergoed.

Ik hou echt van mooie lingerie, maar het shoppen ernaar eindigt hier meestal met veel frustratie of met een geplunderde rekening. De modellen die mij passen zijn dikwijls ofwel saai ofwel duur en als ik dan toch een betaalbare, mooi bh vind, is mijn maat meestal al weg.

Kort na mijn laatste mislukte lingerie-shoptocht, kwam deze post van Madalynne. Ik volgde haar blog wel al een tijdje, maar had haar bh-posts enkel diagonaal gelezen. De frustratie zorgde voor extra aandacht en er begon een belletje bij mij te rinkelen.
Inderdaad. Als de winkel het niet kan, doe ik het wel zelf! :-)Na wat research op blogs en forums, kwam ik bij de Watson Bra van Cloth Habit; een eenvoudig retro lounge-model zonder beugels of voorgevormde cups. Ideaal om mee te starten!
Op de blog van Cloth Habit staat er trouwens een volledige sew along voor het maken van de Watson alsook een hoop info voor het vinden van de juiste materialen.Als buitenstof nam ik een rekbare kant die ik had liggen. De niet-rekbare voering komt van hier en de fournituren kocht ik in een pakketje hier.
Het patroon schrijft voor dat enkel de brug (het deel onder de cups) moet worden voorzien van niet-rekbare voering. Ik wou de cups toch wat steviger en voerde ze ook - tegen de beschrijving in - met dezelfde voering als de brug.
Deze eerste keer ging het mij vooral om alles eens uit te proberen en ging ik er niet van uit dat de bh ook effectief zou passen.Maar ze past! De cups mochten misschien aan de zijkant een klein beetje breder zijn, maar hij is zeker draagbaar. (sorry, de aan-foto's zag ik niet zitten ;-) )Weinig knipwerk en het maken zelf vond ik geweldig plezant. De stof en het patroon voor een tweede bh liggen al klaar; eentje met beugels deze keer. (we drijven het niveau langzaam op ;-) )

To be continued!Patroon: Cloth Habit - Watson Bra24 opmerkingen:

 1. Waw, die is mooi! Mag ik zo indiscreet zijn en naar je cupmaat vragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, respect hoor, ik zou het nooit ofte nooit zien zitten om mijn eigen BH te maken. Zo tof dat je dit allemaal uitprobeert!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondergoed is het laatste wat ik zelf zou maken, maar ik ben wel fan van jouw durf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf! Ik wilde er ook eens aan beginnen maar, toch weer op de lange baan geschoven omdat ik maar niet kon besluiten welke cupmaat nou de juiste was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend knap van je! Ik herken je shopping-frustraties, maar het lijkt me echt een heel gepriegel om het zelf te doen. Wie weet, ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waw! Zo op je eentje aan beginnen zie ik niet zitten... met wat uitleg in de les misschien wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, dat zou ik zelf totaal niet zien zitten. Maar hij is echt heel mooi geworden! Benieuwd naar je volgende exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt knap! En qua naaiwerk lijkt dat precies nogal mee te vallen. Misschien ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Chique! Ik zou er zelf niet aan beginnen, maar vind het heel knap dat anderen dat wel durven/kunnen!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knap gedaan zeg!Ik vind het ook veel geld voor een bh maar ja zonder is geen optie na 2 kinderen en 25 kg minder op de weegschaal....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waw echt waw, helemaal mijn ding! Daar zou ge in de winkel wat voor neertellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jij gaat er wel voor! Knap dat je dit in je eentje zo goed lukt! Ik kijk al uit naar de workshop samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. SUPER mooi! Dat wil inkook wel kunnen en durven. Misschien iets voor als mijn borsten terug een normalere proportie aannemen (of helemaal weggesmolten zijn - 4 kindjes borstvoeding is toch niet niks ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is echt wel een zeer netjes afgewerkte bh die gezien mag worden (door een select publiek uiteraard ;) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Knap gemaakt, zou ik zelf niet durven!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ziet er een geweldig mooi model uit en toffe rekbare stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super gedaan! Zou ik me ook wel eens moeten aan wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Amaai, heel moedig! Het ziet er ook geweldig "echt" uit.

  BeantwoordenVerwijderen