woensdag 26 november 2014

Cowboys & carreautjes

Mijn eerste stuk uit SVDHZ2; een weekje later dan gepland.
Op het einde van dit jasje besliste mijn naaimachine dat het tijd werd voor zijn jaarlijks onderhoud (ahum - vierjaarlijks; vandaar) en was ik hem daardoor een tijdje kwijt. Ik viel ver achterover toen men bij Mertens zei dat een herstelling gemiddeld een week duurt.
Verslaafd? ;-)De eenvoud en het retro-gehalte van het blauwe jongens-jasje uit SVDHZ2 zijn echt volledig mijn ding en nog voor het boek uitkwam, wist ik dat dit patroon als eerste op mijn naaitafel zou belanden.

Ik ging op zoek naar een effen wolletje voor de buitenkant, maar toen ik deze carreautjes zag bij de Stoffenkamer was het liefde op het eerste gezicht. 
Het plan was om het rugpand bovenaan in 2 te knippen en er een bruin neplederen paspel tussen te steken, maar in al mijn enthousiasme was ik vergeten hiervoor een paar centimeter extra bij te voegen onderaan. 
Een volgende keer dan maar. :-/
Ik gebruikte geen opvallend sierstiksel in de plaats, omdat dit naar mijn mening te veel ging zijn in combinatie met de carreautjes.
Het Michael Miller stofje kocht ik een tijdje geleden bij Liesellove en was bedoeld voor een hemdje voor 1 van de jongens. Bij nader inzien leek mij dit toch niet zo'n goed plan gezien hun blonde haartjes en lichte ogen/huid, dus bleef het in de kast liggen. 
Nu vond ik de cowboys perfect om het jasje wat extra peuter-gehalte te geven. De stofjes passen wel niet echt samen, maar dit zie je niet aan de buitenkant en het maakt het geheel super schattig.
De kap voerde ik met zachte, bruine teddyfleece.Het jasje zit goed van vorm, maar een volgende keer maak ik de kap toch iets groter en verleng ik de onderkant met een paar centimeter. Ik maakte nu een 92 voor mijn jongen van 16 maand met maat 86. De kap zit redelijk strak rond zijn  hoofdje, dus er kan zeker geen muts onder.
Het kan ook aan meneertje zijn groot hoofd liggen natuurlijk ;-)


Patroon: Jas level 3 - SVDHZ2
Stof: Wol, fleece, boordstof & wattine: De Stoffenkamer
Katoen voering: Michael Miller - Lil Cowpokes: Liesellove
Knopen: Mertens mercerie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten