vrijdag 1 januari 2016

Bernadette

Allereerst wens ik jullie graag allemaal een heel gelukkig nieuw jaar vol van warmte, liefde, een goede gezondheid en vooral veel creativiteit!

Mijn eerste post van 2016 is er eentje over mijn laatste breiwerk van 2015.
Breien was voor mij op creatief vlak dé ontdekking van 2015 en ik ben zeker van plan om mij er in het nieuwe jaar verder in te gaan verdiepen.Na deze trui voor mijn nichtje ging ik op zoek naar een gelijkaardig patroon voor mezelf. Ik verzamelde er uiteindelijk 3 verschillende en koos voor het patroontje dat bij de wol werd geleverd. De trui is nog niet helemaal hoe ik hem wou (liever nog iets langer en nog wat meer oversized), maar hij is zeker draagbaar. Deze 'Bernadette' werd gebreid met drie draden Ingenua van Katia.
De wol is ongelofelijk zacht, heel warm en prikt niet. Het enige nadeel is dat ze wel wat pluisjes afgeeft, waardoor deze ecru vest niet echt draagbaar is op zwart. (Of ik moet met een kledingroller op zak rondlopen ;-))De voorgeschreven lengte van de panden en mouwen was voor mij veel te kort, dus dat paste ik onderweg wel wat aan. Mocht er iemand voor mij de gouden tip hebben om het pluizen te verminderen, dan hoor ik dat graag! Aangezien ik veel zwart draag, zit ik nu wel met een dik probleem natuurlijk :-/ Patroon: Het Ploegske - Ingenua vest
Wol: Het Ploegske - Katia Ingenua - Kleur 03 ecru30 opmerkingen:

 1. Dat zou ik nu ook voorhebben se het pluizenprobleem maar ik zou zeggen trek het u gewoon nie aan, de aandacht zal toch niet naar die pluizen gaan maar naar uw knappe vest!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Tips heb ik niet, maar ik sluit le aan bij Ann hierboven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige vest! Jammer van het pluizen, ik heb er ook geen oplossing voor… Maar erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In een plastiek zak één nacht in de diepvries ... Het pluizen verbetert wel naar verloop van tijd door het dragen ! Prachtige trui !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier wil de dochter ook zo'n leuk vest hebben,dus ik moet dringend op zoek naar wol/garen en patroon ;) Dat van jou is heel mooi,geen tip ivm de pluisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik dacht ook aan de diepvries, maar ik heb het nog nooit zelf geprobeerd, ook al brei ik wel eens pluizende truien, ik negeer het pluizen gewoon ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi en nuttig al jouw breitips! Vanaf nu veel wit dragen, dan ben je een echte sneeuwprinses en vallen de pluisjes niet meer op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig! Zo eentje zou ik ook wel willen. Ik begon ondertussen al meerdere weken geleden aan een trui voor de zoon, maar zelfs het achterpand is nog niet af. Dat gaat veel te traag vooruit naar mijn goesting. Aan eentje voor mezelf moet ik dus al helemaal niet beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze ging wel redelijk snel omdat ze met dikke naalden wordt gebreid. Maar ik snap de frustratie wel :-) Achteraf is het resultaat wel heel bevredigend!

   Verwijderen
 9. In de diepvries inderdaad, in een dichtgebonden plastic zak. In elk geval mooie trui hoor! Hoeveel uren werk kruipt daar zo in?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal dat eens proberen die diepvries, benieuwd! Deze trui viel wel mee, ik dat ik er alles samen ongeveer 14 uur aan heb gezeten

   Verwijderen
 10. Heel erg mooi gemaakt. Hoeveel bollen van katia Ingenua heb je precies gebruikt? Hoe lang ben je? Ik wil namelijk ook dezelfde vest breien en moet nog de wol bestellen . Heel veel breiplezier en succes in 2016! Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. breien en haken is niet zo mijn ding, maar ik ben verliefd op deze bernatte en toeval wil dat ik van mijn petekind deze kado krijg, haar mama zal hem voor mij maken, woepie!!
  zus 3
  helaas geen tip om pluisjes te voorkomen, zodra ik het weet, laat ik het weten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een zaligheid ! (en ik dacht meteen ... ah, eindelijk eens mouwen die lang genoeg zijn ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 'Draagbaar'? Hij is prachtig! Noch van breien, noch van tips over wol heb ik kaas gegeten, helaas... Maar de diepvries is zeker het proberen waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Breien is niet aan mij besteed wegens te weinig geduld. Als ik maaksels zoals dat zie vind ik dat wel jammer. Dit is echt prachtig. Over pluizen hoorde ik ook al de tip van de diepvries. Nog nooit uitgeprobeert, maar zeker het proberen waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo mooi! Die staat hier op de todolijst in de vorm van een workshop, dan moet ik wel voortdoen. Het wit staat je supermooi! Misschien het zwart even laten voor wat het is ?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. je hebt hem met 3 draden gebreid, maar hoeveel heb je totaal gebruikt?
  Hij is er leuk.
  Als je hem in de eucalan wast, dan zijn de pluizen ook minder

  BeantwoordenVerwijderen
 17. awesome and cool,hope you inspire all youth generation,long live!

  We tried Top Notch Shoretel Support

  BeantwoordenVerwijderen
 18. i'd like to buy something like that for my wife. that sweater really looks good

  Black Cloud Dodge Clutches

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Woow! I want this sweater tjis coming christmas.thank you for sharing..


  Security Guards Allentown

  BeantwoordenVerwijderen
 20. this sweater really looks awesome i want to buy this for my mom!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Those collection really looks like my partner's collection! She should purchased this kinds of collection! Sharing this is very useful for my partner!Thanks

  Atlantic City Stadium Security

  BeantwoordenVerwijderen