woensdag 18 november 2015

Lou

Na de kennismakingsronde werd het tijd voor het echte werk. Op naaiweekend was ik verkocht geraakt aan dit truitje en ik moest en zou er zelf ook zo eentje gebreid krijgen.
Ik kocht mooie petrolkleurige wol - waarvan ik de kleur maar niet correct gefotografeerd krijg - en kampeerde elk vrij moment met mijn breinaalden in de zetel.
Een dikke week later was O eigenaar van deze Lou!Tijdens het breien maakte ik gebruik van de handleiding die Julie hier op haar blog plaatste. Super handig als je zoals mij nog niet al te veel van breien afweet.
Controleer wel goed de op te zetten steken, want deze verschillen met de uitleg in haar boek. Ik gebruikte het voorgeschreven aantal steken van op de blog, waardoor de trui jammer genoeg veel te breed uitvalt. :-(Ik ben echt geen fan van 'oversized' bij jongens, dus ik denk dat de trui nog een jaartje in de kast blijft liggen. (in de hoop dat mijn zoon dan ineens 2x zo breed word - haha!) 
Of ik gebruik hem misschien enkel als het echt heel erg koud wordt. ;-)Los daarvan ben ik wel erg trots op mezelf dat ik dit tot een goed einde heb gebracht. 
Zo trots zelfs dat trui nummer 2 en 3 ondertussen ook al gebreid klaarliggen om in elkaar te zetten!Nu ik jullie aandacht heb; zagen jullie het Bloggers for Life-logo al in de rechterbovenhoek? 
Volgen jullie deze pagina al? 
Hier en hier vinden jullie meer info over onze actie en hier staat een overzicht van al het moois waarvoor jullie deze week een lotje kunnen kopen.
Voor volgende week beloof ik jullie alvast wat jongensgerief!Patroon: Jules & Julie - Lou
Wol: Julija's shop - Annell Malmedy 2581
Knopen: rommelmarkt19 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Oei, dan ga ik je hier moeten teleurstellen :-s
   Maar er komt zeker nog jongensgerief in grotere maatjes bij anderen ;-)

   Verwijderen
 2. Mooi! En volgens mij zit de maat toch goed, nee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hier een beetje getoond wat ik wou tonen ;-)
   Hij is echt wel te groot, maar op deze foto's lijkt dat inderdaad wel mee te vallen :-)

   Verwijderen
 3. Schitterend ! (en mijn zonen zeggen altijd dat ze dat net fijn vinden als hun trui zo los zit !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarover hebben ze hier nog geen mening; de enige commentaar die ik kreeg is dat de trui prikt :-(

   Verwijderen
  2. das idd het nadeel van de Malmedy, jammer ...

   Verwijderen
 4. Oh boy! Ik wil dat ook kunnen! Hoe vaak heb ik dat nu al gezegd? Het wordt eens tijd voor actie. Ik heb last van beginnersangst, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooo, die maakte ik ook net! bij mij is hij echter op het randje van te klein... moeilijk in te schatten, die breisels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wel jammer dat hij te groot is. Maar gewoon aandoen hoor, zou zonde zijn om in de kast te laten liggen, zo schoon....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig! Wow annelies! Jammer dat die te breed is, en ik begrijp wel wat je bedoelt met dat oversized, maar laat hem nog een jaartje liggen en het enige dat je dan voor hebt is dat hij te kort is aan de mouwen. Gebruiken dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig gedaan en dat in een week, dat doe ik je niet na! Ik zou O hem nu al laten dragen, 2 jaar plezier ipv 1!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ooit begonnen met breien, en daarna volledig in het naaien geslagen. Ik vind het heerlijk om die mooie gebreide spullen te zien! Bij een genaaid stuk kan je gemakkelijker iets innemen, bij een gebreid item ligt dat jammer genoeg wat moeilijker. Ik vind hem wel super mooi geworden, tof patroontje heeft de voorkant!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wauw! Ik hou van die kleur. En van dat breiwerk maar dat is echt niet aan mij besteed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ondanks dat het dan breed uitvalt is het wel een topper! Mooie kleur en met zijn blonde haren een mooie combinatie :)

  BeantwoordenVerwijderen