woensdag 27 mei 2015

Zo(o)ndagen - Lars met kap

Toen Mamasha haar zo(o)ndagen lanceerde, was ik er als de kippen bij om mij in te schrijven. Jammer genoeg (voor mij) ben ik niet de enige zonen 09-fan en duurde het enkele edities vooraleer ik kon meedoen.
Een dikke week geleden was het dan eindelijk zover en liet ik mij samen met Laurence & Karen verwennen op zowel naai- als culinair gebied.Ik koos ervoor om Lars onder handen te nemen.
Op de een of andere manier had ik altijd schrik om eraan te beginnen en lag het patroon hier bijgevolg al een tijdje stof te vangen. Stom eigenlijk, want zoals gewoonlijk is de bijhorende handleiding super duidelijk.Voor wie denkt van eens snel een jasje in elkaar te zetten, is eraan voor de moeite. Dit stuk vraagt wel wat geduld en doorzettingsvermogen. Het tekenen en knippen alleen al is een werkje om u tegen te zeggen.
Laat jullie daardoor echter niet afschrikken; het harde werk wordt rijkelijk beloond.
Het model is prachtig!
Die afwerking en details; waaw!De stoffen-combinatie was een toevalstreffer.
Ik wist totaal niet welk jasje ik wou en een dikkere stof vinden in de lente is niet zo gemakkelijk. Een paar dagen voor de workshop ging ik op stoffen-jacht bij Stoffen van Leuven. Na een uur mijn peuter achterna te hebben gezeten tussen de rekken, was het enige wat mij enigszins had kunnen bekoren dit gestreepte denim-stofje.
Thuisgekomen doorzocht ik mijn voorraad in de hoop iets passends te vinden voor de voering en daar was dan (eureka) dat zebrastofje van Andrea Lauren. Perfecte match; al zeg ik het zelf!
De boordstof en paspel vond ik achteraf nog bij De Stoffenkamer.Ik hield de uitwerking relatief sober, maar zorgde hier en daar voor een klein detail. De stof van de tegenzak draaide ik 90° en voor het paspel aan de buitenkant van de jas koos ik ook het muntgroen van de tekening op de voering.
Om de kap aan de jas te bevestigen, gebruikte ik kamsnaps. Ik ben zwaar fan van die dingen; stevig, gemakkelijk en mooi (voor kindjes). Aan de achterkant van de kraag nam ik zwart om ze daar niet te hard te laten opvallen, aan de binnenkant van de kraag en kap koos ik voor muntgroen.


Ik maakte maat 104 standaard voor mijn 3,5 jarige zoon en het jasje zit als gegoten.
Een aanrader alweer zo'n zo(o)ndag; de perfecte me-time en Sharon is een bijzonder aangename & intrigerende (gast)vrouw.
Daar hebben het laatste nog niet van gezien! ;-)Patroon: Zonen 09 - Lars met kap
Buitenstof: Stoffen van Leuven
Binnenstof: Andrea Lauren zebra - Kiwi Fabrics
Paspel & boordstof: De Stoffenkamer39 opmerkingen:

 1. Hij is echt fantastisch geworden! Mooie afwerking en gave combi van stoffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super super mooi!
  Ik zou 'm zo kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo een zoondag staat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje :-) mooi exemplaar trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is echt een prachtexemplaartje geworden! Inderdaad de inspanning waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel knap gemaakt! De stoffen gaan inderdaad perfect bij elkaar en wat een secure afwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow wat mooi! Stoere stoffencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er zo leuk uit!
  heel mooi gedaan.
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh! Hij is super geworden!! Knap gemaakt hoor.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar man toch, al die knappe larsen! Deze is er echt wel ene met een ferme dosis stijl! Ik verwacht al niet anders van u :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi resultaat ! Inzet en doorzetting beloond, zeker en vast.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een pareltje!!!! Heel knap en perfect gecombineerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig mooi! De stoffencombinatie maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mega fan van dit jasje! Echt super knap gemaakt! Ook zo'n zin in zo'n zoondag en in Lars!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij wist uit een eenvoudig stofje een heel stijlvol jasje met subtiele details te maken. En dat vind ik juist het fijnste aan zelf naaien!
  Volgend jaar volg ik de module 'regenkledij' in de naailes, we zaten al wat te morren want we kunnen niet zelf kiezen welke module er ons te wachten staat. Maar nu ik dit zie heb ik een EUREKA-gevoel ;)
  Ik hoop dat Sharon ondertussen al deze Lars naar wat grotere maten heeft kunnen omzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hartje voor de sober stoere strepenstof en de verschillende kniprichtingen! Wat een perfecte Lars! En zalig hé, die Zo(o)ndagen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, je stoffencombinatie is echt prachtig. <3 Die Lars vraagt wat inspanning maar is het oh zo waard. Zo'n zo(o)ndag ga ik ook nog eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een schone woorden lees ik hier (dank je) en dat in combinatie met zo'n ongelooflijk schoon vestje. Ik wou echt dat het hier aan de kapstok hing. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hey. Supermooi seg! Mag ik vragen hoe groot jouw zoontje is? Ik wil hem ook maken voor mijn kleine man, hij is wel nog maar 20 maanden, maar draagt bovenaan al 92/98. Hij weegt 13,5 kg voor ongeveer 87cm. Ik wou ook 104 maken, maar na dit te lezen twijfel ik ...

  BeantwoordenVerwijderen