vrijdag 24 april 2015

KCW #1: My wild thing

Voor ik het wist was het weer zover: Kids Clothes Week.
Ik schreef mij net op het nippertje in en startte met 2 stofjes die ik ooit eens had meegebracht bij Stoffen van Leuven. (Hierover straks meer; kwestie van op te bouwen ;-) )

Toen mijn eerste naaisel af was, wou ik er nog iets passends bij maken. Ik had eerst een stofje van Andrea Lauren in gedachten, maar aangezien we dat nog maar net hebben gehad, schoof ik het idee snel van de baan.
Ik had in het begin van de week enkele bedrukte tricotjes besteld bij Pieke Wieke, bedoeld voor t-shirts, maar toen het pakketje in mijn bus viel en ik het Birch stofje zag, viel de puzzel in elkaar.Deze tricot is iets dikker van kwaliteit en bijgevolg perfect voor een zomerse versie van de  Mini Hudson Pants. Ik had maar 50 cm besteld van dit stofje, maar kreeg de 2 jaar er gelukkig net uit.Dat eerste naaisel was er eentje waar ik al lang op zat te broeden. Of toch op de stofjes.
Ik had ze ooit meegenomen zonder te weten wat ik ermee zou maken, maar ze waren zo mooi van kleur en helemaal niet duur.
Je kent dat hé.Het moet gelegen hebben aan de vele Ole's die ik zag passeren de laatste tijd, maar plots had ik het licht gezien. Een Ole zou het worden; eentje zonder kap weliswaar, want daarvoor had ik niet genoeg stof. (Ik moet eens iets gaan doen aan die nipte berekeningen van mij)Mijn model hield het alweer snel voor bekeken en koos voor een ander (wild) dier :-)

Patroon gilet: Zonen 09 - Ole
Stof: Stoffen van Leuven
Patroon broek: True bias - Mini Hudson Pants
Stof: Pieke Wieke - Birch Fabrics Bugs gold4 opmerkingen:

 1. Zo mooi! Het hele plaatje! Inclusief de olifant en het behang. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi!
  Hoe heb je verstevigd bij de kamsnaps? Rekbare vlieseline?
  Ga de Ole ook maken maar twijfel nog over de sluiting, rits, knopen, kamsnaps, metalen drukknopen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci :-)
   Ik heb inderdaad verstevigd met rekbare vlieseline.
   De rits is wel een aanrader; ik merk dat mijn jongens dit het leukste vinden om zelf open en dicht te doen :-)

   Verwijderen